COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7675

Rusia construiește un nou avion. De ce nu va avea ferestre

29 iul. 00:30   În lume
1401 2

Rusia lucrează la un nou avion Doomsday. Avioanele „Doomsday” sînt aeronave de comandă și control aeriene care pot fi utilizate pentru a evacua înalți oficiali în caz de urgență.

Acestea sînt echipate cu tehnologia necesară pentru a direcționa forțele armate în caz de dezastru, precum un război nuclear, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Se pare că lucrările sînt în curs de desfășurare în Voronej, susține agenția de știri RIA Novosti, care citează o sursă din cadrul complexului militar-industrial de stat.

Agenția TASS scria în toamna anului trecut că noile avioane sînt versiuni modificate ale avionului Ilyushin Il-96-400M, notează Business Insider.

Ria Novosti mai susține că forțele rusești ar trebui să primească cel puțin două astfel de aeronave – cea aflată în producție și încă una.


Este de așteptat ca noile avioane să le înlocuiască pe cele mai vechi, Il-80, care sînt versiuni militare ale celor de pasageri Il-86. Ca un exemplu, avioanele Doomsday nu au ferestre, pentru a-i proteja pe cei din interior de o explozie nucleară.

Sursa citată mai spune că noile aeronave ar avea o autonomie mai mare decît predecesoarele și că pot asigura comunicarea pe o rază de aproape 6.000 de km.

Despre avioanele rusești Doomsday se cunosc foarte puține detalii. Mai multe lucruri se cunosc despre versiunile americane.

Doomsday-urile americane sînt E-4B, versiuni militarizate ale avioanelor Boeing 747-200. Americanii spun că acestea sînt protejate împotriva impulsurilor electromagnetice și efectelor nucleare. Cel puțin un avion E-4B este tot timpul pregătit și gata de intervenție.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽