Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 290

Rusia anunţă exerciții navale de amploare în mai multe mări și oceane

20 ian. 21:37   Război în Ucraina
2016

Rusia a anunţat joi exerciţii navale în Atlantic, Arctica, Pacific şi în Marea Mediterană, pe fondul acutizării tensiunilor cu Occidentul. Exercițiile vor avea loc în ianuarie şi în februarie.

„În total, peste 140 de nave de război şi vase de sprijin, peste 60 de avioane, 1.000 de echipamente militare şi aproximativ 10.000 de militari urmează să ia parte” la aceste manevre, potrivit Ministerului rus al Apărării, citat de agenţiile de presă ruse, preluate de Agerpres.

„Marina rusă va efectua o serie de exerciţii în toate zonele de responsabilitate a Forţelor navale” ruse, menţionează ministerul într-un comunicat, citat de EFE.

Manevrele vor fi supervizate de către comandantul-şef al Marinei militare ruse, amiralul Nikolai Ievmenov, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Potrivit ministerului, aceste exerciţii vor avea loc atît „în apele şi mările adiacente teritoriului rus”, cît şi „zonele importante pe plan operaţional din oceanul planetar”.


„Exerciţii distincte vor avea loc în apele Mării Mediterane, ale Mării Nordului, în Marea Ohotsk, în partea de nord-est a Oceanului Atlantic şi în Oceanul Pacific”, mai precizează comunicatul.

Aceste manevre din toate direcţiile sînt organizate „conform planului de antrenament al forţelor armate ruse pe anul 2022”, conform textului.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав