COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rusia afirmă că a creat un MEDICAMENT EFECTIV pentru a trata CORONAVIRUSULUI

Rusia afirmă că a creat un MEDICAMENT EFECTIV pentru a trata CORONAVIRUSULUI

Sîmbătă, Rusia a susținut că a creat un medicament, numit „Mefloquine”, pentru a trata pacienții care suferă de coronavirus, cunoscut sub numele de COVID-19.

Medicamentul împiedică replicarea virusului în celule și, ca urmare, oprește procesul inflamator cauzat de virus. Anunțul a fost făcut de Agenția Medico-Biologică Federală, transmite AA.com, citat de gandul.info.

Veronika Skvortsova, șefa agenției, a declarat că „Mefloquine” trebuie să fie combinată cu antibiotice pentru efectul maxim, permițînd creșterea concentrației de agenți antivirali din plasma sîngelui și plămînii.

„Acest lucru va asigura un tratament eficient al pacienților cu diferite grade de infecție cu coronavirus”, a spus Skvortsova.


La începutul zilei, guvernul rus a anunțat 228 de cazuri noi de coronavirus confirmate, aducînd numărul total în țară la 1.264, cu șase decese.

Pînă în prezent, 49 de persoane s-au recuperat de virus.

În încercarea de a reduce răspîndirea coronavirusului, Rusia a interzis accesul resortisanților străini și a anulat toate zborurile internaționale.

De asemenea, autoritățile au în vedere interdicția circulației în interiorul țării.

După ce a apărut pentru prima dată în Wuhan, China, în decembrie, virusul, cunoscut oficial sub denumirea de COVID-19, s-a răspîndit în cel puțin 177 de țări și regiuni, conform datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins, cu sediul în SUA.

Datele arată că peste 618.000 de cazuri au fost raportate la nivel mondial, numărul morților depășind 28.600 și peste 135.700 de recuperări.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load