COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rusia a testat pe mare noua rachetă hipersonică

Rusia a testat pe mare noua rachetă hipersonică

Rusia a testat noua sa rachetă hipersonică de croazieră Zircon lansînd-o pentru prima oară de pe o navă de suprafaţă, traiectoria sa de zbor depăşind 500 de kilometri, au anunţat mass-media de stat ruse, citate de dpa.

Testul a avut loc luna trecută, dar despre el s-a anunţat de abia acum. Racheta a fost lansată de pe fregata 'Admiral Gorşkov' (proiectul 22350) din Marea Barenţ şi a lovit o ţintă terestră de pe un poligon din nordul munţilor Ural, a relatat agenţia de presă oficială TASS. În general, Zircon sînt prevăzute să fie lansate de nave de la o distanţă de 500 km de coastă, transmite noi.md cu referire la Agerpres.

Este pentru prima oară cînd Zircon este lansată de pe mare, iar testele vor continua pînă la sfîrşitul anului, a indicat pentru publicaţia Vzgliad o sursă din cadrul complexului militar-industrial. 'După încheierea programului de teste de pe Admiral Gorşkov, experimentele cu Zircon vor fi efectuate de pe submarine nucleare', conform sursei menţionate.


Racheta antinavală Zircon va completa dotările navelor şi submarinelor nucleare ruseşti, experţii preconizînd ca aceasta să atingă o viteză de aproximativ Mach 9 pe o distanţă de mai mult de 1.000 de kilometri.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a referit în repetate rînduri la noua generaţie de rachete ale Rusiei, despre care a spus că pot străpunge orice fel de apărare existentă la ora actuală.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load