COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2921
Puterea stiri: 6763

Rusia a propus reluarea negocierilor între Israel și Palestina

17 mai. 15:30   În lume
1475 0

Rusia a propus reluarea negocierilor directe între Israel și Palestina pentru a rezolva situația din Fîșia Gaza. Despre acest lucru s-a anunțat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al țării.

La 16 mai, Rusia a participat la consultările de urgență ale "cvartetului Orientului Mijlociu", din cere face parte și ONU, UE și SUA. Reprezentanții speciali au discutat despre posibilele măsuri pentru deescaladarea conflictului ialestino-israelian. Partea rusă a fost reprezentată la teleconferință de reprezentantul special al Ministrului Afacerilor Externe, Vladimir Safronkov.

Se remarcă faptul că "cvartetul" a examinat modalitățile de rezolvare a situației pentru încetarea rapidă a focului și protecția populației civile. Diplomații au subliniat, de asemenea, importanța respectării normelor dreptului internațional.

Rusia a declarat că este necesar de creat "condiții favorabile pentru deschiderea perspectivelor politice de soluționare a crizei". De asemenea Moscova a remarcat importanța menținerii "principiului celor două state" — Israel și Palestina, care trebuie să coexiste pașnic și să rezolve problemele de conflict prin negocieri.

Ministerul de Externe a declarat că, în circumstanțele actuale, este necesar de organizat o întîlnire suplimentară a "cvartetului" cu reprezentanții Israelului și Palestinei, precum și ai țărilor arabe.


Pe 10 mai, grupurile palestiniene au început bombardarea masivă al Israelului — în total, în țară au fost trase peste o mie de rachete. Ca răspuns, armata israeliană a chemat cinci mii de rezerviști și a efectuat operațiunea "Gardienii zidului". Confruntările continuă și în prezent.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽