Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Rusia a primit din partea Italiei propunerile privind reglementarea din Ucraina

23 mai. 18:30   Război în Ucraina
1813

Moscova a primit din partea Romei propuneri cu privire la o reglementare pașnică a situației din Ucraina. După o examinare a acestora se va face o evaluare corespunzătoare, a declarat adjunctul ministrului de Externe al FR, Andrei Rudenko, relatează TASS.

„[Planul] nu se discută între Rusia și Italia. L-am primit recent. Este în examinare. Cînd vom finalize examinarea sa îi vom da o apreciere”, a răspuns el la întrebarea corespunzătoare a jurnaliştilor.

Anterior, fostul premier italian Silvio Berlusconi a cerut Europei să convingă Kievul să accepte condițiile Moscovei, adăugînd că trimiterea de arme în Ucraina transformă Italia într-un complice al conflictului.

Pe 19 mai, Ministerul de Externe italian a înaintat ONU un plan pentru o reglementare pașnică în Ucraina. În prima etapă, se propune realizarea unei încetări a focului, care va deschide oportunități pentru continuarea negocierilor de pace. Următoarele etape includ desfășurarea negocierilor internaționale privind statutul neutru al Ucrainei, includerea Kievului în UE, soluționarea problemelor teritoriale și încheierea unui nou tratat de securitate în Europa.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав