COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rusia a prelungit interdicția la zborurile internaționale pînă la 1 august

Rusia a prelungit interdicția la zborurile internaționale pînă la 1 august

Agenția Federală pentru transport aerian (Росавиация) a transmis aeroporturilor și companiilor aeriene o telegramă în care se vorbește despre prelungirea interdicției de intrare în Rusia a cetățenilor străini.

"Pînă pe 31.07.2020, ora locală 23:59, se află în vigoare restricția temporară de intrare în Federația Rusă a cetățenilor străini și apatrizilor", se arată în telegramă. RBC deține o copie a documentului, autenticitatea sa a fost confirmată de o sursă din guvern, reprezentanți ai Domodedovo și S7.

Astfel de telegrame sînt emise în fiecare lună după 27 martie, cînd guvernul a suspendat zborurile internaționale regulate și cele charter din cauza amenințării cu răspîndirea infecției de coronavirus, a explicat sursa RBC la Casa Albă. Astfel, este vorba de limitarea nu doar a intrării în Rusia, ci și de plecarea în țări străine. Potrivit interlocutorului RBC, dacă vor fi luate decizii privind deschiderea zborurilor internaționale, va fi o nouă telegramă către companiile aeriene și aeroporturi.


La începutul lunii iunie, Росавиация a propus Rospotrebnadzor, care reglementează eliminarea restricțiilor legate de coronavirus, să deschidă parțial cursele internaționale aeriene pe 15 iulie. Dar, deocamdată aprobarea Serviciului nu a fost primită, au spus sursele RBC.

"După ce ne vom asigura că transporturile aeriene pe plan intern sînt sigure, vom fi gata să eliberăm cetățenii noștri în întinderi nesfîrșite ale oceanului aerian mondial. Acum, cred că încă nu sîntem pregătiți pentru acest lucru", a declarat ministrul Transporturilor, Evghenii Ditrih, la 26 iunie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load