TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rusia a interzis exportul de petrol în Ucraina

Rusia a interzis exportul de petrol în Ucraina

Rusia interzice exportul de petrol și produse petroliere în Ucraina, a declarat joi, prim-ministrul Dmitri Medvedev în cadrul ședinței guvernului.

"Cu cîteva zile în urmă, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a întreprins un alt pas neprietenos față de țara noastră, a extins lista mărfurilor rusești interzise pentru importului în Ucraina. În aceste condiții sîntem obligați să ne apărăm interesele și să răspundem cu măsuri corespunzătoare: am semnat o decizie a guvernului în acest sens" a spus Medvedev.


El a explicat că documentul "definește o listă a acelor produse care, începînd cu data de 1 iunie a anului curent, pot fi exportate în Ucraina numai în baza permiselor individuale". "Această categorie include produse din complexul combustibil-energetic, inclusiv cărbune și aceleși petrol și produse petroliere", a precizat șeful guvernului.

În plus, se extinde și interzicerea importului în Rusia a unor bunuri ucrainene, în special produse de inginerie, industria ușoară și prelucrarea metalelor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load