X 
Preşedintele stiri: 3600

Rusia a evaluat pozitiv poziția Chinei față de Ucraina

21 mar. 20:45   Război în Ucraina
1160 0

Rusia evaluează pozitiv poziția chineză cu privire la problema ucraineană, iar China a dat o evaluare pozitivă a pregătirii Rusiei de a lansa negocierile.

Acest lucru este menționat în textul Declarației comune a Federației Ruse și a Republicii Populare Chineze privind aprofundarea relațiilor de parteneriat cuprinzător și cooperare strategică care intră într-o nouă eră, documentul fiind publicat pe site-ul Kremlinului.

„Partea rusă evaluează pozitiv poziția obiectivă și nepărtinitoare a părții chineze în problema ucraineană. Părțile se opun ca orice stat și blocurile lor, în scopul obținerii de avantaje militare, politice și de altă natură, să lezeze interesele legitime ale altor țări în domeniul securității”, se spune în document.

De asemenea, se remarcă faptul că „partea chineză evaluează în mod pozitiv disponibilitatea părții ruse de a depune eforturi pentru a relua discuțiile de pace cît mai curînd posibil”.

În același timp, atît Rusia, cît și China consideră că trebuie respectate scopurile și principiile Cartei ONU, iar dreptul internațional trebuie respectat.


În același timp, Rusia salută disponibilitatea Chinei de a juca un rol pozitiv în soluționarea politico-diplomatică a crizei ucrainene și considerentele constructive expuse în documentul întocmit de partea chineză „Cu privire la poziția Chinei privind reglementarea politică a crizei ucrainene”.

Rusia și China îndeamnă la evitarea degradării crizei din Ucraina și tranziția acesteia „la o fază incontrolabilă”.

„Părțile solicită încetarea tuturor demersurilor care contribuie la escaladarea tensiunii și la prelungirea ostilităților, pentru a evita degradarea în continuare a crizei pînă la trecerea acesteia într-o fază incontrolabilă”, se arată în textul documentului.

4
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий