TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rusia a blocat declarația Consiliului de Securitate al ONU privind Siria

Rusia a blocat declarația Consiliului de Securitate al ONU privind Siria

Rusia a blocat declarația Consiliului de Securitate al ONU care a cerut părților la conflictul sirian să confirme încetarea focului, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din cadrul Consiliului de Securitate.


Declarația, întocmită de "trio umanitar" - Belgia, Germania și Kuweit "a cerut tuturor părților să revină la respectarea deplină a acordului ruso-turc de încetare a focului".


În document se sublinia faptul că întoarcerea refugiaților "trebuie să fie sigură, voluntară și decentă", iar infractorii de drept internațional trebuie să fie aduși în fața justiției.


După cum a declarat o altă sursă pentru RIA Novosti, Rusia nu a sprijinit această declarație deoarece consideră că este un surplus, avînd în vedere existența unui memorandum.


După cum a menționat misiunea permanentă, diplomații ruși nu consideră că este posibil să se ia în considerare situația din nord-vestul Siriei separat de alte regiuni ale țării. De asemenea, este remarcat faptul că autorii documentului au ignorat faptul că Idlib este sub controlul grupului terorist Hayat Tahrir ash-sham”.


Negocierile dintre președinții din Rusia și Turcia, țările-garant al armistițiului în Siria, au avut loc la Soci, la 17 septembrie 2018. În urma rezultatelor obținute, miniștrii apărării din cele două țări au semnat un memorandum privind stabilizarea situației din zona de escaladare Idlib și au convenit să creeze o zonă demilitarizată.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load