Preşedintele stiri: 3600

Rusia a avertizat NATO cu privire la consecințele ignorării „liniilor roșii”

22 aug. 2022,, 12:45   Război în Ucraina
2434 0

Politica NATO ar putea duce la o ciocnire a puterilor nucleare, a spus viceministrul rus de Externe Serghei Riabkov, scrie Izvestia.

Potrivit ministrului adjunct de Externe al Federației Ruse, cursul Alianței Nord-Atlantice este riscant și amenință să escaladeze pînă la o ciocnire armată. „Cursul distructiv al țărilor NATO de a ignora „liniile noastre roșii” și de a se implica într-o confruntare cu Rusia în Ucraina, echilibrîndu-se în pragul unui conflict armat direct, este extrem de riscant”, a explicat el.

Ryabkov a avertizat NATO despre pericolul unui război nuclear „cu consecințe îngrozitoare”. „Acest lucru trebuie prevenit”, a subliniat diplomatul.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a spus că sursa principală de retorică în jurul posibilității unui război nuclear o reprezintă politicienii iresponsabili occidentali. Potrivit acestuia, Rusia este nevoită să răspundă la astfel de atacuri.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий