Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

RPD va avea o flotă comercială

31 mai. 10:05   Război în Ucraina
1187

Liderul Republicii Populare Donețk (RPD), Denis Pușilin, a declarat că navele rămase în portul Mariupol vor deveni proprietatea republicii și, prin urmare, RPD va avea propria flotă comercială. El este citat de RIA Novosti.

Potrivit lui Pușilin, după încheierea acțiunilor militare din Mariupol, în portul maritim au rămas ancorate mai multe nave. "O parte din nave vor trece sub jurisdicția Republicii Populare Donetsk. În acest sens au fost luate decizii corespunzătoare", a spus el.

Șeful republicii a răspuns, de asemenea, afirmativ la întrebarea de precizare dacă RPD va avea acum propria flotă comercială.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat că din portul Mariupol a plecat o navă de tip Slavutici cu o încărcătură de metal—prima după încheierea acțiunilor militare din oraș. Ea a fost însoțită de bărci de artilerie și anti-sabotaj ale bazei militare Novorossiysk a Flotei Mării Negre.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав