COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 549(+71)   TRATAȚI 252 104     DECESE 6255(+0)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2829
Puterea stiri: 6304
Coronavirus stiri: 7255

Royal Albert Hall va găzdui pe 6 iulie primul concert la capacitate întreagă de la începutul pandemiei

6 mai. 00:30   În lume
1412 0

Sala de spectacole Royal Albert Hall din Londra va găzdui primul concert la capacitate întreagă de la începutul pandemiei de COVID-19, în data de 6 iulie, au anunţat marţi administratorii ei, citaţi de BBC.

Prestigioasa sală de concerte din Londra se va redeschide pe 29 mai cu o serie de show-uri organizate la capacitate limitată, înainte de a găzdui un concert la capacitate întreagă pe 6 iulie, ce va fi susţinut de cîntăreţul James Blunt.

Sala londoneză nu a mai fost utilizată la capacitatea ei maximală de primire din 17 martie 2020, iar administratorii săi au fost nevoiţi să amîne evenimentele create pentru a marca împlinirea a 150 de ani de la inaugurarea sălii.

"sîntem atît de încîntaţi să ne întoarcem la ceea ce ştim noi să facem cel mai bine", a declarat Craig Hassal, directorul executiv de la Royal Albert Hall.

Un concert familial susţinut de trupa sălii londoneze va fi primul show care va deschide această serie de spectacole, pe 29 mai. Apoi, Royal Choral Society va susţine un concert, "Messiah", de Handel, cu respectarea normelor de distanţare socială, în ziua următoare.

Corul menţionat a interpretat acest oratoriu în fiecare an la Royal Albert Hall începînd din 1876, cu excepţia perioadei celui de-Al Doilea Război Mondial şi a anului 2020, marcat de pandemia de COVID-19.

Concertul care va celebra cea de-a 150-a aniversare a sălii londoneze va avea loc pe 19 iulie şi va include noi lucrări semnate de David Arnold, compozitorul coloanelor sonore ale filmelor din francizele "James Bond" şi "Sherlock Holmes". Planurile iniţiale prevedeau susţinerea acestui concert în data de 29 martie, ziua în care se împlineau exact 150 de ani de la inaugurarea sălii Royal Albert Hall.

La fel ca pentru multe alte săli de spectacole, pandemia de COVID-19 a afectat grav Royal Albert Hall în 2020, care a raportat pierderi financiare de 18 milioane de lire sterline şi a trebuit să ramburseze 6,5 milioane de lire sterline reprezentînd contravaloarea unor bilete deja vîndute în prima parte a anului trecut.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽