УМЕРЛО 1700

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Roscosmos a refuzat să coopereze cu SUA în lansarea unui vehicul către Venus

Roscosmos a renunțat la participarea SUA la proiectul de lansare a stației interplanetare Venera-D pe Venus, a declarat director executiv pentru programe de perspectivă și științe ale Corporației de stat Alexandr Bloșenko.

„A fost luată o decizie de a realiza misiunea Venera-D planificată anterior, care include module de aterizare și orbitale, ca un proiect național independent, fără implicarea pe scară largă a cooperării internaționale”, l-a citat pe Bloșenko site-ul Roscosmos.

Potrivit ria.ru, cea mai apropiată misiune spre Venus este programată pentru 2027-2029. S-a planificat ca acesta să fie un proiect comun ruso-american Venera-D.

Cu toate acestea, proiectul nu a primit încă finanțare din partea rusă. Oamenii de știință cer mai mult de 17 miliarde de ruble pentru implementarea părții ruse a proiectului în următorii 10 ani. Partea americană a proiectului Venera-D a fost estimată la aproximativ aceeași sumă.

Bloșenko a menționat că, în cadrul proiectului Venera-D, vor fi studiate, printre altele, probele de sol și atmosferă ale planetei, precum și natura proceselor evolutive de pe Venus, care ar fi suferit o catastrofă climatică asociată cu efectul de seră.


Într-un interviu acordat RIA Novosti, șeful Roscosmos, Dmitri Rogozin, a spus că ar prefera o misiune națională spre Venus celei comune cu SUA.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load