România va introduce măsuri de protecție a populației vizavi de porturile ucrainene de pe Dunărea

8 sep. 16:15   Război în Ucraina
1991 0

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a decis vineri să sporească măsurile de protecție a populației din zonele din apropierea porturilor ucrainene de pe Dunăre, care au fost supuse bombardamentelor.

Acest lucru, după cum scrie Adevărul European, a fost transmis de portalul Digi24.

Decizia comitetului autorizează Ministerul Apărării Naționale să identifice zonele de pe malul românesc al Dunării, vizavi de porturile ucrainene Reni și Izmail, care sînt atacate periodic. În aceste zone urmează să fie introduse măsuri de protecție a populației.

Printre astfel de măsuri se numără transmiterea de mesaje Ro-Alert în zonele în care există riscul de cădere a unor "elemente aparținînd mijloacelor de război utilizate în conflict".

Pe lîngă alertarea populației cu mesaje Ro-Alert, inspectoratele județene pentru situații de urgență vor instrui localnicii cu privire la modul de acțiune în situații de amenințare.


Vor fi construite adăposturi în localitățile Plauru și Ceatalchioi, precum și în alte așezări.

Pe 4 septembrie, Ucraina a raportat că două drone au căzut pe teritoriul României în timpul atacului rusesc cu aparate Shahed asupra localităților Ismail și Reni.

La început, partea română a negat categoric incidentul. Cu toate acestea, la 6 septembrie, ministrul apărării a confirmat că fragmente care semănau cu resturi de drone au fost găsite pe malurile fluviului Dunărea, pe partea română, și au fost predate pentru examinare.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat atunci că este nevoie de o anchetă urgentă și că, dacă se va confirma că este vorba de fragmente de Shahed, România va considera situația "absolut inacceptabilă".

De asemenea, țara a început să discute despre evacuarea sătenilor pe Dunăre, vizavi de porturile ucrainene.

3
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?