COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

România: Președintele Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă (PNL) candidat pentru funcția de premier

22 noi. 2021,, 15:40   În lume
1466 0

Președintele Romîniei, Klaus Iohannis, l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să fie primul premier în cadrul rotației din coaliția PNL – PSD – UDMR, scrie jurnal.md

„S-a încheiat sesiunea de consultări cu partidele. Am constatat că în parlament s-a format o majoritate solidă, din care fac parte PNL – PSD – UDMR și grupul minorităților. Reprezentanții au dorit să vină împreună la consultări și am avut o discuție foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. Îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și a se prezenta în fața parlamentului pentru votul de încredere”, a declarat Klaus Iohannis după consultări.

În noul Executiv, PSD va avea nouă ministere (Finanțe, Apărare, Economie, Transporturi, Agricultură, Sănătate, Muncă, Cultură, Tineret și Familie), PNL opt ministere (Justiția, Interne, Externe, Investiții și Proiecte Europene, Energie, Educație, Digitalizare, Turism), iar UDMR trei (Dezvoltarea, Mediul, Sportul).

„În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare și să constituim o coaliție solidă în parlament, astfel încît să putem să realizăm un guvern care să asigure stabilitatea țării. Practic, cetățenii așteaptă stabilitate și soluții pentru a rezolva problemele create de pandemie și criza energetică. De asemenea, să avem un program pentru a pune în aplicare deciziile legate de PNRR. Este cît se poate de evident cînd, pentru prima dată, în programul de guvernare avem un procent substanțial pentru derularea unor investiții solide și de măsuri sociale astfel încît să fie acoperite problemele create de situația de criză”, a menționat Nicolae Ciucă.

USR nu a onorat invitația președintelui, Dacian Cioloș spunînd că “partidul nu vrea să gireze acest simulacru de consultări”.


Amintim că, în această dimineață, PSD a votat ca PNL să dețină primii funcția de premier (Nicolae Ciucă) în cadrul alianței, urmînd ca social democrații să primească următoarele ministere: Finanțe, Apărare, Economie, Transporturi, Agricultură, Sănătate, Muncă, Cultură, Tineret și familie și Secretariatul General al Guvernului.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X