X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

România a refuzat să elibereze vize membrilor delegației ruse

15 iun. 11:30   Externe
3600 1

România a refuzat să elibereze vize membrilor delegației ruse pentru a participa la sesiunea Adunării Parlamentare a Organizației pentru securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) de la București, a declarat președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Grigory Karasin.

"Așadar, o notă din partea Ministerului român de Externe a fost trimisă la adresa noastră, țara cofondatoare a acestei organizații. Se spune că, ținând cont de războiul din Ucraina, niciunul dintre membrii delegației Federației Ruse nu va primi vize și nu va avea voie să intre în țară", a scris el în canalul său telegram, relatează haqqin.az .

Cu o zi înainte, opt miniștri de Externe ai Uniunii Europene au trimis o scrisoare șefului Departamentului de Politică Externă al UE, Josep Borrel, cerând interzicerea liberei circulații a diplomaților ruși în Europa.

Scrisoarea a fost semnată de miniștrii de Externe ai Republicii Cehe, Danemarcei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, țărilor de jos, Poloniei și României.

15
1
0
3
63

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав