X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

România a facilitat tranzitul de cereale din Ucraina

17 oct. 2022,, 18:00   Război în Ucraina
712 0

De la debutul războiului din Ucraina, România a facilitat tranzitul a peste 5,2 milioane de tone de cereale ucrainene pe teritoriul românesc. Anunțul a fost făcut duminică, 16 octombrie, de Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, în contextul Zilei Mondiale a Alimentației, transmite realitatea.md.

„Cu ocazia World Food Day, îmi reafirm angajamentul de a continua să reduc impactul războiului din Ucraina asupra securităţii alimentare la nivel mondial”, a scris pe Twitter Bogdan Aurescu.

În aceeași ordine de idei, diplomatul a solicitat extinderea iniţiativei Secretarului General al ONU privind cerealele din Ucraina – Black Sea Grain Initiative.

Inițiativa privind transportul în siguranță a cerealelor și a produselor alimentare din porturile ucrainene, numită și Inițiativa pentru cereale la Marea Neagră (Black Sea Grain Initiative), reprezintă un acord între Rusia și Ucraina cu Turcia și Organizația Națiunilor Unite, încheiat în contextul războiului.

Acordul semnat la Istanbul pe 22 iulie este valabil patru luni, timp în care pot fi transportate cele circa 25 de milioane de tone din silozurile ucrainene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий