Criza energetică stiri: 790
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. R. Moldova, în zona verde

13 aug. 2021,, 07:15   Război în Ucraina
1795

CNSU a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori – roșu, galben și verde, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19.

Turcia, SUA și Muntenegru trec în zona roșie, în timp ce Olanda și Malta intră în zona galbenă. Grecia rămîne în continuare pe lista roșie.

Principalele modificări survenite după actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat:

în zona roșie au intrat: Turcia, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Israel, Maroc, Puerto Rico, Costa Rica și Sint Maarten;

în zona galbenă au intrat:


- din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Olanda, Malta, Kuweit și Panama;

- din zona verde, în urma creșterii incidenței: Estonia, Lituania, San Marino, Finlanda, Groenlanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Dominica, Bermuda și Saint Lucia;

în zona verde au intrat: Luxemburg, Oman și Zimbabwe.

Dacă țara din care vine persoana respectivă este în zona galbenă, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămîne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Sunt scutiți de carantină copiii sub 3 ani, fără condiții, și cei cu vîrste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав