COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

"Rezultatele revoluției portocalii din Libia. Așa ar putea fi și în Belarus" (VIDEO)

"Rezultatele revoluției portocalii din Libia. Așa ar putea fi și în Belarus" (VIDEO)

În cazul unei revoluții portocalii în țară, locuitorii din Belarus ar putea pierde numeroasele beneficii socio-economice pe care le oferă acum actuala guvernare și ei ar trebui să înțeleagă cît de mult s-a schimbat situația locuitorilor Libiei după Revoluția portocalie și răsturnarea regimului lui Muammar Kadafi.

În special, după cum s-a menționat în cadrul unei emisiuni televizate din Rusia, în perioada lui Kadafi în Libia indemnizația de șomaj era de $730 pe lună, salariul unei asistente medicale – de $1000.
Tinerii căsătoriți primeau $ 64 mii pentru cumpărarea unui apartament, iar pentru deschiderea unei afaceri personale se oferea un ajutor material unic în valoare de $20 mii.
Educația și medicina în țară erau gratuite. Stagiile în străinătate erau efectuate din contul statului. Exista o rețea de magazine pentru familii numeroase, cu prețuri simbolice la produsele alimentare de bază.
Pentru contrafacerea medicamentelor în țară era prevăzută pedeapsa cu moartea. Taxa pentru chirie - lipsea, la fel ca și plata pentru energia electrică.
Vînzarea și utilizarea alcoolului erau interzise, în țară există o "lege uscată". Creditele pentru procurarea de mașini și apartamente - fără dobîndă. Serviciile imobiliare erau interzise.
Benzina în Libia costa mai puțin decît apa. Un litru de benzină costa 14 cenți.
”Dar toate acestea au rămas în trecut. Așa ceva nu va mai fi niciodată în Libia, deoarece pe 20 octombrie 2011 în Libia a învins democrația...”, s-a menționat în cadrul emisiunii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load