COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7297

Rezultatele întîlnirii între Lavrov și Blinken

20 mai. 12:14   În lume
1222 0

La Reykjavik s-a încheiat întrevederea între ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și șeful Departamentului de Stat, Anthony Blinken. Discuțiile au durat aproape două ore și au fost difuzate pe YouTube.

Potrivit șefului Ministerului rus de Externe, întîlnirea a fost constructivă. Lavrov a adăugat, de asemenea, că, în ciuda abundenței de "blocaje" în relațiile cu Washingtonul, a simțit dorința lui Blinken de a le elimina.

În plus, reprezentantul Rusiei și-a confirmat disponibilitatea de a începe un dialog privind securitatea strategică. În același timp, șeful Departamentului de Stat nu a refuzat o astfel de idee, a spus Lavrov.

Întrevederea a avut loc în capitala Islandei, Reykjavik, în noaptea de 19 spre 20 mai (ora Moscovei). Înainte de discuții, ministrul rus de Externe a declarat că se așteaptă ca aceștia să discute despre relațiile bilaterale dintre Rusia și Statele Unite. El a adăugat, de asemenea, că Moscova este gata să "curețe molozul" care a rămas în relațiile diplomatice dintre țări ca moștenire a fostului președinte american Donald Trump.

În plus, în timpul întîlnirii, Blinken a confirmat renunțarea la sancțiunile împotriva conductei Nord Stream-2. Potrivit lui, o astfel de decizie corespunde intereselor naționale ale Washingtonului.


Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽