COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2925
Puterea stiri: 6649

Revoltă în Italia după eliberarea asasinului mafiot Giovanni Brusca după 25 de ani

2 iun. 22:00   În lume
1693 0

Giovanni Brusca, unul dintre foștii lideri ai mafiei siciliene, condamnat în 1996 la închisoare pentru asasinarea judecătorului antimafia Giovanni Falcone, a fost eliberat pentru bună purtare și după ce a colaborat cu justiția italiană. Ieșirea sa din pușcărie după 25 de ani a înfuriat întreaga Italie, scrie Reuters

Giovanni Brusca, acum în vîrstă de 64 de ani, a fost arestat în mai 1996, la patru ani după atacul care i-a ucis pe magistratul anti-mafia Giovanni Falcone, pe soția acestuia și trei polițiști. În 1992, Brusca a fost cel care a acționat telecomanda care a detonat bomba de sub maşina judecătorului Giovanni Falcone. Uciderea lui Falcone, urmată două luni mai tîrziu de cea a altui magistrat anti-mafie, Paolo Borsellino, sînt cele mai cunoscute episoade din lupta lungă și violentă a Italiei împotriva crimei organizate. A recunoscut implicarea în peste 100 de crime și a ajutat la destructurarea Cosa Nostra Brusca a fost unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Salvatore „Toto” Riina, capul mafiei siciliene Cosa Nostra. Pentru a fi eliberat după 25 de ani din închisoare, a acceptat să colaboreze cu anchetatorii italieni și a furnizat informații despre mai multe dintre atacurile criminale ale temutei Cosa Nostra din anii ’80 și ’90.

De asemenea, Brusca, cunoscut sub numele de „ucigaș de oameni”, a mărturisit implicarea în peste 100 de crime, inclusiv moartea unui băiat de 14 ani, care a fost dizolvat în acid pentru că era fiul unui informator infiltrat în mafie.
El a colaborat cu justiția doar pentru a obține beneficiile, nu a fost o alegere personală”, a declarat Rosaria Costa, văduva unui polițist ucis de mafie, notează Reuters. Val de nemulțumire în Italia Anunțul eliberării sale pentru bună purtare a stîrnit un val de revoltă în Italia. Ziarul La Republicca a titrat „Brusca eliberat. Cel mai crud șef”. „Din punct de vedere uman, această veste doare, dar aceasta este legea, o lege pe care fratele meu și-a dorit-o și care trebuie respectată”, a declarat sora judecătorului Falcone, ucis de Giovanni Brusca. Eliberarea fostului lider mafiot sicilian a fost criticată de numeroşi lideri politici italieni, a scris și Euronews.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽