AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Șor stiri: 402
Criza energetică stiri: 742

Revista Time a numit pentru prima dată „copilul anului”

5 dec. 2020,, 20:05   Război în Ucraina
6952 0

Un om de știință și inventator în vîrstă de 15 ani a fost numit pentru prima dată „copil al anului” de revista Time, relatează The Guardian.

Gitanjali Rao, din Denver, Colorado, a inventat noi tehnologii într-o gamă largă de domenii, inclusiv un dispozitiv care poate identifica plumbul în apa potabilă și o aplicație, plus o extensie Chrome care folosește inteligența artificială pentru a detecta cyberbullying-ul.

Gitanjali a fost aleasă din 5.000 de nominalizați din SUA. Numărul a fost redus la cinci finaliști de către un comitet de tineri alături de comediantul și prezentatorul TV Trevor Noah, transmite alephnews.ro.

Într-un interviu cu actrița Angelina Jolie, Gitanjali a spus: „Nu arăt ca omul de știință tipic. Tot ce văd la televizor este că omul de știință un om mai în vîrstă, de obicei alb și bărbat.”

„Obiectivul meu s-a schimbat într-adevăr, nu numai de la crearea propriilor dispozitive pentru a rezolva problemele lumii, ci și să-i inspir și pe ceilalți să facă la fel. Pentru că, din experiența personală, nu este ușor cînd nu vezi pe altcineva ca tine. Așadar, chiar vreau să transmit acest mesaj: dacă eu pot să o fac, o poți face și tu și oricine.”


Time a început să acorde premiul „bărbatul anului” în 1927. Ulterior a actualizat titlul la „persoana anului”, dar aceasta este prima dată cînd numește un „copil al anului”. Time, care produce și Time For Kids, pentru copii, a făcut echipă cu postul de televiziune Nickelodeon pentru noul premiu.

Anul trecut, activista Greta Thunberg a devenit cea mai tînără „persoană a anului”. Ea a primit distincția la vîrsta de 16 ani.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав