Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Revenco vorbește despre provocările din Transnistria: ”Stăm de veghe 24/7”

19 mai. 14:36   Război în Ucraina
589

Deși autoritățile de la Chișinău nu pot realiza o anchetă propriu-zisă a provocărilor din Transnistria, situația este monitorizată constant, afirmă ministra de Interne. Conform Anei Revenco, responsabilii sînt „de veghe 24/7”.

Oficiala a reiterat în cadrul unui interviu oferit pentru Antena 3 că de vină pentru incidente se fac forțe interne. Revenco precizează că evenimentele care se produc în ultimele.

„Centrul de comandă creat din prima zi monitorizează în continuare situația. Facem schimb de informații cu partenerii. sîntem, pregătiți să răspundem oricăror forme de evoluții a situației. (…) Nu avem control efectiv în acea regiune, dar analiza informației ne poate ghida în formularea anumitor concluzii. Le tratăm (n. red: atacurile) ca incidente localizate, în încercarea unor grupări de ordin intern să creeze situația mai tensionată. Pe potriva acestor încercări este și reacția noastră”, a conchis șefa MAI.

Ana Revenco se va afla în vizită oficială în Romînia pînă pe 20 mai. În cadrul interviului oferit canalului din Romînia, Revenco a dezvăluit că au fost combătute zeci de tentative de trafic de muniție și armament peste Prut, iar referindu-se la situația din Transnsitria, aceasta a precizat de mai multe ori că tensiuni în regiune se înregistrează timp de 30 de ani.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав