COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Restricţiile impuse Fîșiei Gaza de către Israel, ridicate

Restricţiile impuse Fîșiei Gaza de către Israel, ridicate

Israelul a anulat măsurile punitive impuse Fîşiei Gaza în urma unor atacuri cu rachetă şi a lansării unor baloane incendiare spre statul evreu din enclava palestiniană.

„Avînd în vedere calmul relativ din Gaza în ultimele zile şi încetarea lansării de baloane explozive, s-a decis (...) restabilirea măsurilor civile care au fost întrerupte weekendul trecut”, a anunţat Cogat, organism israelian din subordinea Ministerului Apărării responsabil cu operaţiunile civile în teritoriile palestiniene, transmite Noi.md cu referire la Protv.ro.

„Atît timp cît se va menţine calmul, Israelul va extinde zona de pescuit la 15 mile nautice mîine şi va emite 2.000 de noi permise (pentru a intra în Israel) pentru locuitorii din Gaza”, se arată în comunicat.


Armata aerului israeliană a bombardat în noaptea de sîmbătă spre duminică ţinte ale mişcării islamiste palestiniene Hamas în Fîşia Gaza în represalii la noi atacuri cu rachete şi baloane incendiare din enclava palestiniană spre Israel.

Hamas controlează Gaza din 2007 şi Israelul consideră responsabilă mişcarea islamistă de toate tirurile cu rachetă din enclavă, unde statul evreu vizează şi alte mişcări armate palestiniene.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load