COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 910 INFECTAȚI289 025(+648)   TRATAȚI 273 259     DECESE 6695(+16)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2922
Puterea stiri: 6766

Restricții dure în Israel

19 iul. 21:09   În lume
1383 0

Israelul va inaspri din nou regulile pentru calatorii care intra in tara, din data de 16 iulie acestia fiind obligati sa se izoleze pana la primirea unui rezultat negativ la testul de coronavirus, o masura luata din cauza cresterii numarului de infectari, transmite vineri dpa.

Toate persoanele - inclusiv cele complet vaccinate si cele care s-au vindecat de pe urma COVID-19 - vor trebui sa intre intr-o carantina de 24 de ore dupa intrarea in tara, sau cel putin pana la aflarea rezultatului testului la coronavirus efectuat pe aeroport, a anuntat Ministerul Sanatatii. Testarea pe aeroport este obligatorie.

In prezent este permisa intrarea in tara doar a unui numar limitat de turisti vaccinati. Orice persoana sosita din tari pentru care s-a emis o alerta speciala de calatorie din cauza incidentei ridicate a infectarilor trebuie sa intre intr-o carantina suplimentara de 10 zile, a indicat ministerul. Anterior au existat exceptii pentru persoanele vaccinate sau care trecusera prin infectia cu coronavirus.

Potrivit Ministerului Sanatatii, numarul infectarilor a crescut semnificativ in ultima saptamana, vineri fiind raportate 450 de cazuri noi, inclusiv 39 grave. Majoritatea cazurilor noi sunt provocate de varianta Delta, mai contagioasa, depistata initial in India.

Din cei 9,3 milioane de locuitori din Israel, peste 5,7 milioane au primit o doza de vaccin impotriva COVID-19, dintre care 5,2 milioane au incheiat schema de vaccinare.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽