TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Republica Cehă raportează primul caz de gripă aviară

Republica Cehă raportează primul caz de gripă aviară

Republica Cehă a descoperit virusul gripei aviare H5N8 la o fermă avicolă din centrul ţării, primul caz din ultimii trei ani, a anunţat sîmbătă Autoritatea Sanitar Veterinară, transmite Reuters.

Testele au confirmat că jumătate dintr-un cîrd de 12 găini a murit din cauza virusului, iar autorităţile au luat imediat măsuri de prevenire, a informat Autoritatea Sanitar Veterinară.

Şi Autoritatea Sanitar Veterinară din Ungaria (NEBIH) a anunţat miercuri că a descoperit virusul gripei aviare H5N8 la o fermă de gîşte din apropiere de oraşul Letavertes, estul Ungariei, la aproximativ 35 de kilometri de Oradea.

Acesta este al doilea focar de gripă aviară H5N8 anunțat de Ungaria după cel descoperit la începutul săptămînii la o mare fermă de curcani din judeţul Komarom - Esztergom, nord-vestul Ungariei.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat vineri că a fost notificată de Comisia Europeană (CE) cu privire la faptul că din fermele comerciale de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară produs de tipul H5N8, au fost sacrificaţi curcani, iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi România.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load