COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6871

Regulatorul turc a pornit o anchetă cu privire la Facebook și WhatsApp

11 ian. 13:05   În lume
2930 0

Consiliul Concurenței din Turcia a pornit o anchetă cu privire la Facebook și compania de mesagerie WhatsApp din cauza noii sale politici.

După cum scrie tass.ru, despre acest lucru se menționează în declarația difuzată luni de regulatorul din Turcia.

"Consiliul Concurenței a început propria investigație cu privire la Facebook și WhatsApp și, de asemenea, a suspendat necesitatea folosirii de către acestea a datelor [utilizatorilor de rețele sociale și messegeri]", se arată în comunicat.

Anterior, WhatsApp a actualizat acordul utilizatorului, obligîndu-i pe toți cei care folosesc messegerul să împărtășească date cu Facebook. În special, Facebook va primi informații despre numărul de telefon, tranzacții și adresele IP ale utilizatorilor.

Turcia a întîmpinat această decizie cu critici serioase, pe parcursul ultimelor zile una dintre cele mai populare hashtag-uri din segmentul turc Twitter rămîne #WhatsAppSiliyoruz (#ȘtergemWhatsAp). După cum s-a convins corespondentul TASS, mulți angajați ai instituțiilor de stat din Turcia au început să-și deschidă conturi pe Telegram și BIP-messeger, deținut de compania turcă de telecomunicații Turkcell.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽