X 

Regizorul M Night Shyamalan va prezida juriul internaţional al Festivalului de Film de la Berlin

21 oct. 2021,, 05:00   Război în Ucraina
2393 0

Regizorul şi producătorul M Night Shyamalan a fost ales să conducă juriul internaţional al celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin, care se va desfăşura cu prezenţă fizică în perioada 10-20 februarie.

Cineastul american în vîrstă de 51 de ani este cunoscut pentru thrillerele sale supranaturale, precum ''The Sixth Sense'', unul dintre cele mai importante filme din 1999 datorită finalului surprinzător, precum şi ''Unbreakable'', ''Signs'' şi ''The Village''.

Există mai multe jurii la Berlinală - unul dintre cele mai mari festivaluri din industria cinematografică, alături de cele de la Cannes şi de la Veneţia - însă juriul internaţional este considerat cel mai important.

În 2020, actorul britanic Jeremy Irons a prezidat juriul internaţional.

Anul acesta, festivalul a ales în juriul internaţional şase regizori premiaţi anterior cu marele trofeu, Ursul de Aur, pentru cel mai bun film.

Ediţia din 2021 a fost o competiţie în format hibrid, cu evenimente online şi cu prezenţă personală, în contextul restricţiilor pandemice. Anul viitor, festivalul va avea loc cu prezenţă fizică.

''Sunt încîntat şi onorat că M Night Shyamalan ne-a acceptat invitaţia de a servi drept preşedinte al juriului'', a declarat directorul artistic al Berlinalei, Carlo Chatrian, citat într-un comunicat emis marţi.

''De-a lungul carierei sale, a format un univers în care fricile şi dorinţele stau unele lîngă altele, în care tinerii nu sînt doar protagoniştii ci şi forţa motrice pentru depăşirea spaimei. În industria cinematografică din SUA, Shyamalan este o figură unică, un regizor care a rămas fidel viziunii sale'', a adăugat Chatrian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?