Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Regiunea Zaporojie își anunță separarea de Ucraina

8 aug. 11:15   Război în Ucraina
4154 0

Regiunea Zaporojie a stabilit un curs pentru reunificarea cu Rusia și se separă definitiv de Ucraina, a declarat Vladimir Rogov, membru al consiliului principal al administrației regiunii Zaporojie, citat de RIA Novosti.

„De aceea, sfătuiesc regimul [președintelui ucrainean Vladimir] Zelenski să se obișnuiască e pe acum și să înceapă să perceapă și să identifice regiunea Zaporojie exclusiv cu Rusia”, a spus angajatul administrației regionale.

El a explicat că Kievul este conștient de starea de spirit a locuitorilor din teritoriile eliberate, care doresc revenirea regiunii în Rusia. Potrivit acestuia, de aceea autoritățile ucrainene sînt isterice și amenință populația civilă prin bombardarea infrastructurii.

„Oricît de furioase ar fi autoritățile de la Kiev și curatorii lor occidentali, ei vor trebui să se obișnuiască cu ideea că locuitorii din regiunea Zaporojie nu își vor schimba alegerea”, a conchis Rogov.

Anterior, un membru al administrației a spus că Ucraina nu are drepturi asupra regiunii. Potrivit acestuia, orașele din regiunea nordică a Mării Negre, în special Zaporojie, Herson, Nikolaev și Odesa, „nu au fost niciodată pămînt ucrainean prin definiție”.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав