COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Regiunea Odessa intră în zona „roșie” și introduce restricții de călătorie

16 oct. 10:45   În lume
1410 0

Conform unei hotărîri adoptate în cadrul ședinței extraordinare de ieri a „Comisiei de stat pentru siguranță tehnogenă, de mediu și situații de urgență” din Ucraina, începînd cu ziua de luni, 18 octombrie, patru regiuni ale țării vecine intră în zona „roșie”, ca fiind afectate mai grav de pandemia cauzată de COVID-19.

Este vorba de regiunea Odessa, cu care Republica Moldova se învecinează și alte trei regiuni din sudul Ucrainei: Zaporojie, Nipru (fostă Dnepropetrovsk) și partea de vest a regiunii Donețk, rămasă sub jurisdicția Ucrainei, informează ziarul „Курьер недели” din Ucraina, cu referire la ministrul din Cabinetul de Miniștri al Ucrainei, Oleg Nemchinov, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Ca urmare a deciziei privind intrarea regiunii Odesa în zona „roșie”, conform datelor prezentate de sursa din Ucraina, de săptămîna viitoare, din 21 octombrie, pe teritoriul regiunii Odesa nu se va putea călători fără unul din cele cîteva certificate COVID: „Locuitorii zonei „roșii” nu pot călători cu autobuzele, trenurile și să zboare cu avionul către alte regiuni fără documente privind un curs complet de vaccinare (ambele doze ale vaccinului, dacă este un vaccin care prevede rapel), un test negativ pentru coronavirus sau un certificat de recuperare de pe urma COVID-19”.

Republica Moldova are mai multe puncte de control la frontiera cu Ucraina, ce vizează regiunea Odesa, atît pe segmentul transnistrean în partea estică, cît și pe segmentul Giurgiulești ndash; Palanca icirc;n sudul Republicii Moldova.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X