TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Record în Italia: Cîte cazuri noi de COVID-19 a înregistrat în ultimele 24 de ore

Italia a înregistrat vineri 19.143 de noi infecţii de coronavirus, un salt cu mai mult de 3.000 în ultimele 24 de ore, potrivit The Guardian.

Regiunea nordică Lombardia, cea mai afectată în primul val al pandemiei, a raportat aproape 5.000 de noi cazuri, în timp ce Campania, în sud, 2.280, transmiteAdevărul.ro.

Într-un mesaj video, vineri, preşedintele regiunii Campania, Vincenzo De Luca, a cerut o altă izolare totală în timp ce a arătat publicului radiografia a plămînilor unei persoane de 37 de ani. "Fără asistenţa medicală de la terapie intensivă, ar fi murit", a spus el.

Internările la terapie intensivă în Italia s-au dublat în ultimele 12 zile, ajungînd la 1.049.

"Suntem la un pas de tragedie", a adăugat De Luca. "Să închidem total, avem nevoie de măsuri drastice".


Guvernul lui Giuseppe Conte ia în considerare noi măsuri restrictive, care ar putea fi anunţate în weekend, dar vineri premierul a exclus o carantinare totală.

Mai mult de 100 de cercetători au semnat o petiţie prin care cer guvernului să acţioneze rapid. "ne exprimăm îngrijorarea profundă cu privire la situaţia actuală a răspîndirii Covid-19. Luarea unor măsuri acum este necesară pentru a proteja economia şi locurile de muncă".

Au fost 91 de morţi vineri, totalul deceselor fiind de 37.000.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load