COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Record de cazuri Covid-19 în Germania

Germania a înregistrat joi cel mai mare număr de cazuri noi de infecţii zilnice cu coronavirus în ultimele trei luni, a anunţat institutul de boli infecţioase al guvernului.

Institutul Robert Koch (RKI) a înregistrat 1.045 de noi infecţii în ultimele 24 de ore, pentru prima dată după 7 mai cînd numărul a depăşit 1.000, Agerpres.

Cazurile zilnice în Germania au început apoi să scadă, dar au crescut din nou de la sfîrşitul lunii iulie.

Vîrful de pînă acum al epidemiei a fost la începutul lunii aprilie, cînd Germania a înregistrat peste 6.000 de cazuri pe zi. RKI a confirmat pînă în prezent cel puţin 213.067 de cazuri în Germania şi 9.175 de decese asociate.

Epidemia actuală nu se datorează unor focare localizate, aşa cum a fost cazul la un abator din landul de vest Renania de Nord-Westfalia la jumătatea lunii iunie. Cazurile sînt mai degrabă în creştere treptată peste tot, în timp ce experţii se tem că aceasta face mai dificil să fie limitate prin restricţii regionale.


Şcolile din 16 landuri ale Germaniei urmează să se redeschidă săptămîna următoare. Ministrul sănătăţii Jens Spahn urmează să prezinte o actualizare cu privire la strategia guvernului într-o conferinţă de presă ce va avea loc joi mai tîrziu.

Cea mai recentă rată de reproducere, sau valoarea R, care măsoară capacitatea bolii de a se răspîndi, a fost de 0,9, în scădere de la 1,02, ceea ce înseamnă că o persoană infectată infectează aproximativ o altă persoană. Rata are un decalaj de timp de aproximativ 10 zile.

RKI a subliniat că, pentru ca epidemia să dispară, rata trebuie să rămînă sub 1.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load