COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6741

Record de 828 de migranţi care au traversat Canalul Mînecii spre Marea Britanie într-o singură zi

24 aug. 22:00   În lume
1235 0

Cel puţin 828 de migranţi au reuşit să traverseze ruta periculoasă a Canalului Mînecii în ambarcaţiuni de mici dimensiuni într-o singură zi din weekendul trecut, ceea ce înseamnă un nou record în criza actuală, informează marţi dpa.

În pofida promisiunilor repetate ale Home Office de a face ruta 'neviabilă', 30 de bărci au reuşit să ajungă pe coastele Marii Britanii sîmbătă, a confirmat ministerul luni seară.

Acest bilanţ eclipsează precedentul record zilnic de 592 de persoane, consemnat în urmă cu mai puţin de două săptămîni.

Mai mult de 12.400 de persoane s-au aventurat în această traversare periculoasă spre Marea Britanie în 2021, conform cifrelor compilate de agenţia de presă PA.

Călătoria pe mare a făcut însă numeroase victime, declanşînd valuri de tristeţe şi promisiuni repetate de acţiune din partea guvernelor de pe cele două maluri ale Canalului.

În cursul lunii august, un bărbat de 27 de ani din Eritreea a murit după ce, împreună cu alte patru persoane, a sărit din ambarcaţiunea care începuse să se scufunde în Canalul Mînecii.

'Aceste traversări periculoase din ţări UE sigure sînt complet nenecesare, iar noi sîntem decişi să anihilăm bandele criminale din spatele lor', a spus Dan O'Mahoney, comandantul unităţii Home Office de combatere a ameninţării traversărilor clandestine.

'Lucrăm împreună cu alte instituţii guvernamentale, precum şi cu parteneri francezi şi internaţionali pentru a răspunde acestei probleme. Ne-am dublat numărul poliţiştilor pe plajele franceze, au împiedicat peste 10.000 de tentative, am realizat aproape 300 de arestări şi 65 de inculpări', a precizat responsabilul britanic.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽