COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Recifele de corali vor dispărea în următorii 80 de ani

Recifele de corali vor dispărea în următorii 80 de ani

Schimbările climatice ar putea distruge aproape toate recifele de corali pînă în anul 2100.

Concluzia aparține unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Manoa din Hawaii. Studiul precizează că între 70 - 90% din recifele de corali ar putea să dispară mult mai devreme, în următorii 20 de ani. Se întîmplă cauza încălzirii oceanelor, a creşterii nivelului de aciditate şi a poluării.

Coralii nu sînt afectaţi doar de creşterea nivelului de aciditate al apei şi poluarea cu diverse substanţe deversate în ocean, se confruntă cu o serie de specii care le-au invadat habitatul, precum peştii leu, care în ultimii 25 de ani au populat Atlanticul, în zona costieră.


Dincolo de priveliştea spectaculoasă pe care o oferă, recifele de corali, supranumite „pădurile tropicale" din ocean, sînt o sursă importantă de hrană, locuri de muncă şi protecţie în zona de coastă pentru aproximativ 500 de milioane de persoane.

Cel mai mare sistem de recif de corali din lume, Marea Barieră de Corali din Australia, a fost afectat puternic ca urmare a proceselor de albire fără precedent din 2016 şi 2017. Două treimi din acest sistem a fost deteriorat determinînd şi scăderea cu 89% a apariţiei de noi corali în Marea Barieră.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load