COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Reacția ONU la includerea în lista neagră a "Mirotvoreț" a unei fetițe de 12 ani din Lugansk

16 oct. 13:45   În lume
2211 1

Populația pașnică, în special copiii, nu ar trebui folosiți pentru atingerea obiectivelor politice pe fundalul războaielor și al altor conflicte armate.

O astfel de declarație a făcut biroul Secretarului General al ONU, Antonio Guterres, după întrebarea RIA Novosti despre includerea fetiței de 12 ani din Lugansk, Faina Savenkova, în baza de date a site-ului ucrainean "Mirotvoreț".

Fată din autoproclamata Republică Populară Luhansk (LNR) a ajuns pe "lista neagră" a activiștilor ucraineni după ce a înregistrat un mesaj video către președintele francez Emmanuel Macron cu rugămintea de a influența soluționarea situației din Donbass. Autorii "chestionarului" ei au indicat că copilul, care se declară scriitoare, în realitate"răspîndește informații false și proprii presupuneri".

"În orice caz, nu trebuie să transformi populația care suferă din cauza conflictului, și mai ales copiii, în instrumente politice", a răspuns la aceste informații biroul Secretarului General, transmite Noi.md.

Site-ul ucrainean "Mirotvoreț" a fost creat în 2014 pentru a duce o listă a "dușmanilor Ucrainei", inclusiv a separatiștilor, activiștilor pro-ruși și "agenților Kremlinului".

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X