TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Reacția lui Trump după atacul Iranului asupra bazelor militare americane din Irak

Reacția lui Trump după atacul Iranului asupra bazelor militare americane din Irak

Președintele Donald Trump a avut o primă reacție, pe Twitter, la cîteva ore după riposta Iranului pentru moartea generalului Qasem Soleimani și după ce în prealabil a avut la Casa Albă o reuniune cu echipa de consilieri pe teme de securitate națională. Șeful Casei Albe are un mesaj optimist: totul e bine!

„Totul este bine! Iranul a lansat rachete asupra a două baze militare din Irak. Evaluarea victimelor și pagubelor este în desfășurare acum. Pînă acum, toate bune! Avem cea mai puternică și cel mai bine echipată armată din lume, de departe! Voi face o declarație mîine dimineață”, a scris Donald Trump pe Twitter.


Inițial, conform unor surse de la Casa Albă citate de CNN, președintele urma să se adreseze națiunii în cursul serii de marți (ora Americii), dar în cele din urmă a renunțat.

Cel puțin 13 rachete au lovit marți noapte baza aeriană al-Asad și baza miliară din Erbil, din vestul Irakului, care găzduiesc soldați americani. Atacul a fost inițiat de pe teritoriul Iranului, iar rachetele folosite ar fi balistice. Teheranul a revendicat atacul și a spus că este riposta pentru uciderea generalului Qasem Soleimani, care a fost înmormîntat marți. De asemenea, Iranul a transmis un avertisment către aliații americanilor.

Operațiunea iranienilor s-a numit „Soleimani Martirul”, iar codul de atac a fost „O Zahra”, care face referire la fiica lui Mahomed. Teheranul afirmă că ora atacului - la 1:20 - nu este întîmplătoare, pentru că ora coincide cu momentul uciderii generalului Soleimani.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load