Criza energetică stiri: 792
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

RBC-Ucraina: Există riscul întreruperii tranzitului gazelor către Europa

10 mar. 12:55   Război în Ucraina
2951

Armata rusă a ocupat obiectele sistemului de transport al gazelor (GTS) din Ucraina. Din acest motiv, a existat amenințarea că tranzitul gazului rusesc către Europa va fi oprit.

Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina cu referire la o postare pe Facebook a "Operatorului GTS din Ucraina".

S-a anunțat că grupările militare ruse încearcă să ajungă la stațiile de compresoare din Novopsk (Regiunea Luhansk) și Kupyansk (regiunea Kharkiv), precum și să împiedice activitatea GTS.

"Implicarea în procesele tehnologice ale GTS creează riscuri semnificative pentru siguranța transportului continuu de gaze către consumatorii din Ucraina și Europa și poate duce la o catastrofă tehnologică în regiune. GTSU cere ca grupurile militare și armate să părăsească imediat teritoriile stațiilor de compresoare și să nu mai încerce să influențeze activitatea GTS", se spune în mesaj.

De asemenea, despre starea de urgență și amenințare au fost înștiințate organele de drept, autoritățile de stat autorizate, precum și Gazprom-ul rus.


Anterior, s-a raportat că, din cauza invaziei rusești, problemele cu furnizarea gazelor sînt observate în șase regiuni ale Ucrainei.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав