COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Răzbunarea Rusiei pentru navele franceze "Mistral”

Răzbunarea Rusiei pentru navele franceze "Mistral”

Rusia are o opțiune bună pentru a răspunde Statelor Unite și aliaților săi la întreruperea acordului privind navele franceze de transport elicoptere tip "Mistral". Această opinie a fost exprimată de experții chinezi, scrie inforuss.info

Încercarea Rusiei cu cîțiva ani în urmă de a cumpăra două portelicoptere franceze, de tip "Mistral", s-a transformat în scandaluri puternice. Parisul, în ultimul moment, a refuzat să-și îndeplinească obligațiile contractuale, blocînd transferul navelor către client, invocînd sancțiunile. Ca urmare, Moscova a fost plătită, iar navele de desant au fost revîndute Egiptului. Potrivit analiștilor chinezi, este încă devreme să punem punct în toată această poveste, ar putea exista un deznodămînt neașteptat.

"Moscova a anunțat construcția de nave universale de desant - portelicoptere de proiect 23900 pe una dintre șantierele navale din Crimeea. Există, de asemenea, o altă opțiune pentru dezvoltarea ulterioară a evenimentelor", notează autorii Sohu.


Construcția unor astfel de nave mari de suprafață este o nouă provocare pentru Rusia, care nu a construit mult timp astfel de nave mari de suprafață. Acest proiect este incredibil de important atît din punct de vedere militar, cît și politic. Moscova trebuie să dea o ripostă oponenților săi occidentali, care au decis să intervină în treburile sale. În acest sens, Federația Rusă trebuie să aibă un plan de rezervă în cazul în care implementarea proiectului 23900 va întîrzia.

Jurnaliștii din RPC cred că rușii pot face următoarea mișcare: să cumpere de la China o navă uriașă universală de aterizare 075. O astfel de soluție va fi o mare problemă pentru Occident, americanii abia vor fi pregătiți pentru o astfel de întorsătură a evenimentelor.

Potrivit experților, apariția navelor de transport elicoptere în Rusia, care să depășească în mod semnificativ după dimensiune navele "Mistral", poate fi o revelație pentru Occident. Statele Unite și aliații lor NATO au încercat să priveze Rusia de nave de acest tip, iar în cele din urmă țara ar putea avea portelicoptere mari chineze și rusești de dimensiuni puțin mai mici.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load