COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Războiul din Siria: Turcia deschide ușile migranților către Europa

Războiul din Siria: Turcia deschide ușile migranților către Europa

Grupuri de refugiați și imigranți se îndreaptă spre Uniunea Europeană, după ce statul turc a spus că nu se va conforma unei înțelegeri care sa îi oprească să ajungă în Europa, scrie BBC.

Directorul pe comunicații din Turcia a declarat că țara nu a primit suficient sprijin pentru găzduirea a milioane de refugiați sirieni.

Decizia sa a anticipat atacul mortal asupra trupelor turcești de către forțele guvernamentale siriene din nord.

Cel puțin 33 de soldați turci au fost uciși într-un bombardament din Idlib, ultima provincie siriană în care grupurile rebele siriene dețin un teritoriu semnificativ.


Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că a somat Rusia, într-o discuţie telefonică cu omologul său Vladimir Putin, să „se dea din drumul său” din Siria şi să lase armata turcă să se confrunte singură cu forţele Damascului, transmit AFP şi Reuters citate de Agerpres.

„I-am spus dlui Putin: Ce faceţi voi acolo? Dacă vreţi să stabiliţi o bază, mergeţi înainte, dar daţi-vă din drumul nostru. Lăsaţi-ne singuri cu regimul (sirian)”, a afirmat Erdogan într-un discurs la Istanbul.

El a avertizat că forţele siriene „vor plăti preţul” pentru atacurile lor împotriva militarilor turci, după ce 34 dintre aceştia au fost ucişi începînd de joi în Idlib, în nord-vestul Siriei.

Grecia și Bulgaria - care se află la frontieră cu Turcia - au trimis întăriri pentru a împiedica accesul oamenilor. Poliția greacă a încercat să stopeze încercările de a trece frontiera, cu gaze lacrimogene.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load