COVID-19 în MOLDOVA

Războiul comercial dintre China și SUA scumpește aurul

Războiul comercial dintre China și SUA scumpește aurul

Preţul aurului a depăşit joi pragul psihologic de 1.500 dolari o uncie, din cauza incertitudinilor legate de escaladarea conflictului comercial dintre SUA şi China şi a valului de reduceri ale dobînzilor de către băncile centrale, pe fondul temerilor legate de încetinirea economiei mondiale, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Pe piaţa spot, la ora 04:39 GMT, o uncie de aur se situa la 1.500,20 dolari, după ce în cursul şedinţei de miercuri a urcat cu 2%, depăşind pragul psihologic de 1.500 dolari, pentru prima dată din aprilie 2013. Pe piaţa din SUA, cotaţiile futures la aur au scăzut cu 0,4%, pînă la 1.513 dolari o uncie.

Bursele din întreaga lume au înregistrau în ultimele zile scăderi semnificative, după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că va impune de luna viitoare taxe vamale suplimentare de 10% pentru importuri de bunuri din China în valoare de 300 de miliarde de dolari.

Revenirea aversiunii faţă de risc a dus la majorarea cererii pentru activele considerate sigure: aurul, yenul japonez şi francul elveţian.

Săptămîna trecută, Rezerva Federală a SUA a redus rata dobînzii de referinţă cu un sfert de punct procentual, în linie cu estimările analiştilor, la un interval cuprins între 2% şi 2,25%. A fost prima reducere a costului creditului din decembrie 2008, în perioada de vîrf a crizei financiare globale.

Pe fondul temerilor privind încetinirea economiei mondiale, băncile centrale din Noua Zeelandă, India şi Thailanda au surprins pieţele cu reduceri semnificative ale dobînzilor.

În ceea ce priveşte cotaţia altor metale preţioase, platina s-a apreciat cu 0,4% pînă la 865,73 dolari uncia, paladiul a crescut cu 1,1% pînă la 1.430,38 dolari uncia iar argintul s-a apreciat cu 0,3% pînă la 17,15 dolari uncia

"Aurul este mai atractiv atunci cînd piaţa bursieră se prăbuşeşte. În prezent, metalul galben şi-a redobîndit o parte din atractivitatea sa de valoare de refugiu", aprecia recent Brian Lan, director la dealerul GoldSilver Central din Singapore.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load