COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Putin: Tranzitul de gaz natural spre Europa prin Ucraina s-ar putea întrerupe

Putin: Tranzitul de gaz natural spre Europa prin Ucraina s-ar putea întrerupe

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că există riscuri ca tranzitul de gaz natural spre Europa prin Ucraina să se întrerupă.

Prezentul acord privind tranzitul de gaz între Rusia şi Ucraina expiră la finalul acestui an.

Moscova a anunţat că ia în considerare încheierea unui acord pe termen scurt cu Kievul, întrucît are nevoie de timp pentru a termina de construit conductele care ocolesc Ucraina pentru a continua exporturile de gaz spre Europa, cea mai mare piaţă a sa pentru exporturile de gaz.


Cu prilejul unei conferinţe de presă desfăşurate în Brasilia, la finalul summitului BRICS, Putin a salutat încetarea ostilităţilor între forţele ucrainene şi separatiştii pro-ruşi în două dintre punctele tensionate din estul Ucrainei.

Putin a declarat presei că nu are în prezent planuri de a se întîlni cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski înainte de summitul în patru dedicat situaţiei din Ucraina.

Progresele realizate în convorbirile dintre Moscova şi Kiev pe 1 octombrie au părut să deschidă calea pentru primul summit Ucraina-Rusia-Germania-Franţa dedicat conflictului în ultimii 3 ani, notează Reuters.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load