Putin s-a întîlnit cu Papa Francisc, cutremur în California, iar Trump se va întîlni cu premierul Pakistanului

Putin s-a întîlnit cu Papa Francisc, cutremur în California, iar Trump se va întîlni cu premierul Pakistanului

Întrevedere de aproximativ o oră între Vladimir Putin şi Papa Francisc la Vatican pentru discuţii privind schimbările climatice, Siria, Ucraina şi Venezuela


Schimbările climatice şi crizele din Siria, Ucraina şi Venezuela au fost principalele teme ale discuţiei între Papa Francisc şi preşedintele rus Vladimir Putin, aflat joi într-o vizită în Italia şi la Vatican, informează agenţia de ştiri Dpa.


Cei doi lideri au vorbit despre "chestiunea ecologică" şi despre "diverse teme legate de afacerile internaţionale curente, cu referire în mod particular la Siria, Ucraina şi Venezuela", se arată într-un comunicat al Vaticanului.


Totodată, în cadrul întrevederii, la care Putin a sosit cu o oră mai tîrziu, Suveranul Pontif a discutat cu liderul de la Kremlin şi despre "diverse chestiuni relevante vieţii Bisericii Catolice în Rusia", se precizează în comunicat.


La finalul întrevederii, Papa Francisc l-a îndemnat pe Putin să se roage pentru Suveranul Pontif, iar liderul rus i-a mulţumit pentru "o conversaţie foarte interesantă şi substanţială".


Aceasta a fost cea de-a treia întrevedere între cei doi lideri. În cei 19 ani de cînd se află la conducerea Rusiei, Vladimir Putin a avut şase audienţe cu trei suverani pontifi, informează agenţia de ştiri ANSA.

Cutremur de suprafaţă puternic produs în California


Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade s-a produs, joi, în statul american California, fiind simţit puternic în oraşul Los Angeles, anunţă Institutul de Geofizică din SUA (USGS).


Cutremurul a avut loc joi la ora locală 10.33 (20.33, ora Moldovei), în zona Văii Searles, în statul american California, la adîncimea de doar 8,7 kilometri.


Epicentrul seismului a fost la 13 kilometri de localitatea Trona, la 18 kilometri de oraşul Ridgecrest, la 100 de kilometri de Barstow, la 176 de kilometri de San Bernardino şi la 195 de kilometri de Los Angeles.


Cutremurul a fost urmat de cel puţin patru replici puternice, de 4,7, 3,5, 3,8 şi 4,2 grade.

Trump se va întîlni pe 22 iulie cu premierul Pakistanului, Imran Khan


Preşedintele SUA, Donald Trump, se va întîlni la Washington, pe 22 iulie, cu premierul Pakistanului, Imran Khan, a anunţat joi Ministerul pakistanez de Externe, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.


Pakistanul şi Statele Unite sînt oficial aliaţi în combaterea terorismului, dar relaţiile bilaterale sînt dificile.


La sfîrşitul anului 2018, Donald Trump a acuzat Pakistanul că nu face nimic în beneficiul Statelor Unite, în pofida asistenţei financiare de miliarde de dolari. Ulterior, preşedintele SUA a anunţat îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load