X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Putin numește "motivul" pentru reacția dură a lui Macron la adresa Rusiei

13 mar. 15:30   Externe
4230 0

Reacția dură a președintelui francez Emmanuel Macron la adresa Moscovei ar putea avea legătură cu acțiunile Rusiei în Africa.

Acest lucru a fost declarat de președintele Vladimir Putin într-un interviu cu prezentatorul TV Dmitri Kiselev.

Întrebat dacă declarațiile antirusești ale oficialului de la Paris ar putea fi o răzbunare pentru că Rusia "calcă pe coada" Franței pe continentul african, Putin a răspuns: "Da, cred că există un fel de supărare. Dar cînd el [Macron] și cu mine am fost în contact direct, am vorbit destul de sincer pe această temă", a spus șeful statului.

În același timp, Putin asigură că Moscova "nu s-a amestecat" în Africa și nu a căutat să "stoarcă" Parisul de pe continent, dimpotrivă, liderii africani au fost cei care și-au exprimat dorința de a lucra cu Rusia. El a citat ca exemplu "celebra" CMP Wagner. "Aceasta a realizat mai întîi o serie de proiecte economice în Siria, apoi s-a mutat în alte țări africane. Ministerul Apărării i-a sprijinit, dar numai pe baza faptului că este un grup rusesc, nimic mai mult", a susținut Putin.

La 26 februarie, în urma unui summit la Paris, Macron nu a exclus trimiterea de trupe în Ucraina. "Astăzi nu există un consens asupra trimiterii de trupe terestre într-un mod oficial, asumat și aprobat. Dar nimic nu poate fi exclus în viitor", a declarat el.

20
3
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав