COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Putin, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

Președintele rus Vladimir Putin a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace din 2021. Adresarea de nominalizare a liderului rus a fost depusă de scriitorul Serghei Komkov, scrie Ria Novosti.

Komkov susține că imediat după primirea cererii rusești, partea americană l-a nominalizat pe președintele SUA, Donald Trump, transmite telegraph.md.

Cererile de nominalizare pot fi depuse pînă în octombrie. Pînă în martie, Comitetul Nobel le va lua în considerare, iar în martie-aprilie, tuturor celor care și-au trimis propunerile li se vor trimite scrisori prin care se anunță că cererea a fost acceptată, examinată și înregistrată.

Precizăm că și opozantul rus Alexei Navalnîi a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace din 2021.

Pînă în prezent, niciun cetățean rus nu a fost apreciat cu Premiul Nobel pentru Pace. În timpul URSS, distincția i-a fost acordtă lui Andrei Saharov (1975) și Mihail Gorbaciov (1990).


În 2019, Premiul Nobel pentru pace i-a fost acordat premierului etiopian Abiy Ahmed Abiy. El a fost răsplătit pentru eforturile sale de a rezolva conflictul de lungă durată de la frontiera cu statul vecin Eritreea şi pentru eforturile sale „pentru pace şi cooperare internaţională”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load