COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7237

Putin: "NATO își crește potențialul militar în apropierea granițelor rusești"

23 iun. 16:30   În lume
980 0

Rusia este îngrijorată de creșterea infrastructurii NATO în apropierea granițelor sale, precum și de faptul că Alianța refuză să examineze în detaliu propunerile Moscovei, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

"Sperăm că bunul simț și dorința de a dezvolta relații constructive cu noi vor prevala în cele din urmă", a spus el în cuvîntul său de salut către participanții la cea de-a noua conferință de la Moscova privind securitatea internațională.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, la rîndul său, a menționat că NATO a devenit o alianță politico-militară globală pentru a se confrunta cu Rusia și China. Potrivit lui, în Europa tendința de confruntare militară s-a înrădăcinat, mereu au loc exerciții militare care destabilizează situația din apropierea granițelor cu Rusia.

Astfel, a adăugat ministrul, Alianța elaborează rute pentru dislocarea rapidă a trupelor în zonele din apropierea statului rus. La granițele estice, un pericol reprezintă desfășurarea rachetelor americane cu rază medie de acțiune în Asia. Șoigu a reamintit că, după retragerea SUA din Tratatul privind eliminarea acestor arme (INF), nu există restricții în acest sens.

Moscova este, de asemenea, îngrijorată de exercițiile Alianței în Marea Neagră. În special, exercițiile ucrainene-americane Sea Breeze planificate pentru iunie-iulie. Ambasada Rusiei în Statele Unite consideră că manevrele sporesc riscurile incidentelor neintenționate în zona Mării Negre, de aceea ar trebui să renunțe la ele. Aceeași poziție o are și Ministerul rus de Externe.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽