COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 847 840 INFECTAȚI 325 526(+1568)   TRATAȚI 305 068     DECESE 7459(+35 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7600

Putin consideră că discuțiile privind aderarea Ucrainei la NATO nu este o "pălăvrăgeală"

10 iun. 11:01   În lume
1806 2

Președintele Rusiei Vladimir Putin, a descris public pentru prima dată locul și rolul președintelui Ucrainei, Vladimir Zelensky, în politica mondială și a menționat că nu consideră drept "pălăvrăgeală" discuțiile privind aderarea Ucrainei la NATO.

Potrivit lui, Moscova ar putea să nu știe "care a fost discuția" între Kiev și Occident.

"Da, știu și văd comentariile editorialiștilor noștri, văd reacția presei noastre, a politicienilor noștri. Toți rîde puțin la Zelensky, spunînd că toate acestea sînt vorbe și nu se va întîmpla nimic aici. Eu am o opinie diferită. Am vorbit deja cum au avut loc aceste două etape ale extinderii NATO spre est și am spus deja că pe noi nimeni nu ne-a întrebat", a declarat șeful statului într-un interviu acordat lui Pavel Zarubin la postul de televiziune Rossia 24.

"Acum, partenerii americani spun că ei [cu privire la aderarea la NATO] nu i-au promis nimic lui Zelensky. De unde noi să știm? Dar poate ei i-au spus lui: "Știi ce, prea devreme tu ai ieșit, e prea devreme să vorbești despre asta și ai ieșit nu la timpul potrivit, pentru că acum este programată întîlnirea între cei doi președinți la cel mai înalt nivel. De ce ne deranjezi, strici atmosfera înainte de summit? N-ai putut să taci cîteva zile?", a presupus șeful statului rus.

"Dar, de fapt, ne putem imagina că planul de aderare a Ucrainei la NATO se discută. În orice caz, nimeni nu spune nu", a subliniat Vladimir Putin.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽