COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Putin, avertizat cu privire la renunțarea țărilor dezvoltate la petrolul și gazele rusești

15 feb. 16:40   În lume
1774 0

Accelerarea agendei climatice în țările dezvoltate ale lumii este în stare să le facă să renunțe la petrolul și gazele rusești.

Acest lucru a fost relatat de Ruslan Edelgheriev, consilier pentru climă al Președintelui rus, Vladimir Putin, în cadrul unui interviu oferit publicației Kommersant.

Potrivit acestuia, țara este „nepermis de lentă și stîngace”, pe fondul unei lumi în schimbare rapidă prea mult timp este risipit pe dispute. Edelgheriev a subliniat că experții au prezis o astfel de dezvoltare a evenimentelor și au avertizat că agenda climatică ar trebui să beneficieze de o atenție sporită.

Potrivit lenta.ru, consilierul lui Putin a amintit că unii se așteptau la prăbușirea Acordului de la Paris, ca SUA să-l abandoneze, iar Chină să-l ignoreze. În realitate, evenimentele din anul trecut au evoluat exact invers.

Această situație, potrivit lui, va duce în curînd la formarea unui fel de club climatic, în care țările cu economii cu consum intensiv de carbon pur și simplu nu ar ajunge. În plus, un astfel de club poate începe să exercite presiuni asupra Rusiei, inclusiv să limiteze investițiile în proiecte arctice, să renunțe la resurse energetice și unele produse rusești.


Datorită indisponibilității sistemului de monitorizare a emisiilor de gaze cu efect de seră și a prețurilor pentru aceste emisii, Rusia se poate dovedi a fi un fel offshore de hidrocarburi, adică o țară care va prelua asupra sa emisiile și producția dăunătoare. Acest lucru este pasibil de sancțiuni sectoriale și de un decalaj tehnologic în economia rusă. Mai ales avînd în vedere că China va dori să devină membru al unui astfel de club climatic.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X