X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Putin: "Actualele probleme internaționale au început după prăbușirea URSS"

15 mar. 2023,, 11:30   Externe
8394 0

Problemele internaționale moderne au început după prăbușirea Uniunii Sovietice.

Această opinie a fost exprimată de președintele Rusiei, Vladimir Putin, răspunzînd la întrebarea unuia dintre angajații Uzinei de aviație din Ulan-Ude în timpul vizitei sale de marți, 14 martie, la întreprindere.

"Desigur, toate problemele au început după prăbușirea Uniunii Sovietice. De ce? Pentru că lumea a fost creată și ordinea mondială a fost creată după cel de-al Doilea război mondial de țările învingătoare în cel de-al Doilea război mondial. În primul rînd, de Statele Unite și Uniunea Sovietică", a spus Putin.
Potrivit acestuia, interesele geopolitice ale Occidentului s-au dovedit a fi mult mai importante pentru SUA decît chiar contradicțiile ideologice cu URSS. "Sincer vorbind, pentru oamenii din generația mea <...> și chiar puțin mai tineri, ni s-a părut, și mie mi s-a părut, că da, Uniunea Sovietică s-a prăbușit, este păcat - nu este păcat, dar totuși bazele confruntării fostei Uniuni Sovietice și a noii Rusii cu lumea occidentală au dispărut, nu există baze ideologice pentru confruntare", a spus Putin. "Se părea că acum totul va fi bine și pentru totdeauna. S-a dovedit că nu este așa. S-a dovedit că interesele geopolitice ale <...> partenerilor noștri s-au dovedit a fi mult mai importante decît, printre altele, contradicțiile cu fosta Uniune Sovietică", a adăugat el.

Putin a adăugat că, după prăbușirea URSS, Occidentul a încercat să zdruncite Rusia, a creat o a cincea coloană, a trimis "hoarde de teroriști internaționali”. "Uniunea Sovietică s-a prăbușit. <...> Și imediat a început presiunea, să zguduie Rusia. A cincea coloană a început să fie creată în interior pentru a zdruncina situația politică, ne-au fost trimise hoarde întregi de teroriști internaționali, care au început să acționeze în diferite regiuni, inclusiv, în primul rînd, în Caucazul de Nord. Cu toții am trecut prin asta: atacuri teroriste în interiorul țării. Totul s-a întîmplat în fața ochilor noștri", a spus Putin.

Președintele rus a subliniat, de asemenea, că oponenții "au început să lucreze activ pe perimetru”. "Un rol speciala fost acordat aici, desigur, Ucrainei", a subliniat Putin.

Șeful statului rus a adăugat că acest lucru s-a întâmplat istoric, deoarece naționalismul a început să se dezvolte activ în secolul al XIX-lea înaintea Primului Război Mondial, alimentat mai întîi de Polonia, apoi de Austria-Ungaria. "Pur și simplu au tras de Rusia, încercînd s-o slăbească", a declarat el.

Putin a mai menționat că, după cel de-al doilea război mondial, cei care au colaborat cu naziștii și Adolf Hitler în Ucraina au fugit în Europa, SUA și Canada. Acești oameni au constituit o "bază anti-rusă". "Ei au început s-o alimenteze, s-o dezvolte, să creeze treptat din Ucraina o anti-Rusia", a concluzionat președintele Federației Ruse.

11
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав