Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Putin a vorbit despre un atac nuclear asupra Ucrainei

27 oct. 2022,, 21:45   Război în Ucraina
1870 0

Rusia nu are nevoie de o lovitură nucleară asupra Ucrainei, nu are sens politic sau militar.

O declară președintele rus Vladimir Putin în cadrul ședinței plenare a Clubului Valdai.

De asemenea, șeful statului rus a sfătuit să se citească doctrina, care descrie cazuri în care Rusia poate folosi arme nucleare.

Vladimir Putin a remarcat că Occidentul acuză Rusia că intenționează să folosească arme nucleare pentru a face presiuni asupra țărilor neutre și aliaților Moscovei.

Liderul rus a numit scopul primitiv al țărilor occidentale. „Dictatura țărilor occidentale, încercarea lor de a pune presiune asupra tuturor participanților la comunicarea internațională se termină în nimic și caută argumente suplimentare pentru a-i convinge pe prietenii sau statele neutre că trebuie să ne opunem cu toții Rusiei împreună. Provocațiile cu arme nucleare, forțînd însăși teza despre posibilitatea utilizării sale de către Rusia, sînt folosite tocmai pentru a influența aliații noștri și statele neutre”, a spus el.


Răspunzînd la întrebarea din ședința plenară a Clubului Valdai dacă lumea este într-adevăr în pragul unui război nuclear, Vladimir Putin a remarcat că atîta timp cît există arme nucleare, există întotdeauna pericolul folosirii lor.

Potrivit șefului statului, scopul „forfotei” de astăzi în jurul amenințărilor nucleare și al posibilității de a folosi arme nucleare este foarte primitiv.

„Este puțin probabil să mă înșel dacă voi spune care este esența sa. Am spus deja că acest dictat al țărilor occidentale, încercarea lor de a pune presiune asupra tuturor participanților la comunicarea internațională, inclusiv a țărilor neutre sau prietene nouă, nu se termină în nimic. Și caută argumente suplimentare pentru a ne convinge prietenii sau statele neutre că trebuie să ne opunem Rusiei împreună”, a spus Putin.

Provocările cu arme nucleare și agravarea situației sînt folosite tocmai pentru a atinge aceste obiective – pentru a influenta aliații Moscovei, crede președintele rus

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?